PUBLICITATE
Shakshuka (ouă poșate în sos de roșii)

Shakshuka (ouă poșate în sos de roșii)

Shakshuka este o mâncare nord-africană și din Orientul Mijlociu, care constă în ouă poșate într-un sos de roșii fiert la foc mic cu mirodenii. Este ușor, sănătos și se prepară în mai puțin de 30 de minute.

PUBLICITATE
Ce avem la micul dejun? Încearcă una dintre aceste 10 rețete și bucură-te de un început perfect de zi

Rețeta poate fi găsită în acest articol

Ce avem la micul dejun? Încearcă una dintre aceste 10 rețete și bucură-te de un început perfect de zi

Ingrediente

porții
6
  • 2 linguri ulei măsline Adăugat la
  • 1 ceapă Adăugat la
  • 1 ardei gras roșu Adăugat la
  • 4 căței usturoi Adăugat la
  • 2 lingurițe ardei iute Adăugat la
  • 1 linguriță chimen Adăugat la
  • linguriță pudră chili Adăugat la
  • 1 cutie roșii decojite Adăugat la
  • 6 ou Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 1 legătură Coriandru Adăugat la
  • 1 legătură Pătrunjel Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ardeiul gras tocat și ceapa și gătiți timp de 5 minute sau până când ceapa devine translucidă.

Shakshuka (ouă poșate în sos de roșii) - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Adăugați usturoiul și condimentele și gătiți încă un minut.

3. Pasul

Turnați conserva de roșii și sucul în tigaie și sfărâmați roșiile cu ajutorul unei linguri mari. Se condimentează cu sare și piper și se aduce sosul la fierbere.

Shakshuka (ouă poșate în sos de roșii) - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Folosiți lingura mare pentru a face găuri mici în sos și plasați ouăle în fiecare găurică. Acoperiți tigaia și gătiți timp de 5-8 minute, sau până când ouăle sunt făcute după gustul dumneavoastră.

Shakshuka (ouă poșate în sos de roșii) - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

5. Pasul

Decorați cu coriandru și pătrunjel tocat.

Shakshuka (ouă poșate în sos de roșii) - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Reels

Nou