PUBLICITATE

Sursa :: hanbr from Getty Images

Sos de ciuperci uscate cu smântână

Acest sos de ciuperci uscate cu smântână are o aromă profundă, dar delicată. Smântâna conferă sosului o consistență cremoasă și ajută la echilibrarea aromei puternice de ciuperci. Este unul dintre sosurile mele preferate.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 50 g Ciuperci uscate Adăugat la
  • 2 Linguri unt Adăugat la
  • 1 bucată Ceapă medie Adăugat la
  • 2 Cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 200 ml Cremă de gătit Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Se înmoaie ciupercile uscate în apă și se lasă să se umfle timp de aproximativ 30 de minute. După acest timp, scurgeți ciupercile, dar nu turnați apa - aceasta va fi utilă în sos. De obicei, las bulionul de ciuperci să stea pentru a permite impurităților să se așeze, apoi îl strecor cu grijă.

2. Pasul

Se toacă mărunt ceapa și se toacă grosier usturoiul. Se topește untul într-o tigaie și se prăjește ceapa și usturoiul până când acestea devin moi și transparente.

3. Pasul

Adăugați ciupercile umflate în tigaie și prăjiți-le ușor împreună cu ceapa și usturoiul.

4. Pasul

Se toarnă apoi în cratiță bulionul în care s-au umflat ciupercile și se lasă să fiarbă până când volumul se reduce la jumătate. Astfel, sosul va căpăta o aromă mai intensă de ciuperci.

5. Pasul

În cele din urmă, adăugați smântâna în tigaie și amestecați. Lăsați sosul să fiarbă puțin pentru a permite smântânii să se combine corect cu celelalte ingrediente. Se asezonează cu sare și piper după gust.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou