:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/cNapxrlIWMqHjiFL0VbR/3717fadc12f57647f00fae7372302a.jpeg)
Sursa :: hanbr from Getty Images
Sos de ciuperci uscate cu smântână
Acest sos de ciuperci uscate cu smântână are o aromă profundă, dar delicată. Smântâna conferă sosului o consistență cremoasă și ajută la echilibrarea aromei puternice de ciuperci. Este unul dintre sosurile mele preferate.
Ingrediente
- 50 g Ciuperci uscate
- 2 Linguri unt
- 1 bucată Ceapă medie
- 2 Cuișoare Usturoi
- 200 ml Cremă de gătit
- sare și piper după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Se înmoaie ciupercile uscate în apă și se lasă să se umfle timp de aproximativ 30 de minute. După acest timp, scurgeți ciupercile, dar nu turnați apa - aceasta va fi utilă în sos. De obicei, las bulionul de ciuperci să stea pentru a permite impurităților să se așeze, apoi îl strecor cu grijă.
Se toacă mărunt ceapa și se toacă grosier usturoiul. Se topește untul într-o tigaie și se prăjește ceapa și usturoiul până când acestea devin moi și transparente.
Adăugați ciupercile umflate în tigaie și prăjiți-le ușor împreună cu ceapa și usturoiul.
Se toarnă apoi în cratiță bulionul în care s-au umflat ciupercile și se lasă să fiarbă până când volumul se reduce la jumătate. Astfel, sosul va căpăta o aromă mai intensă de ciuperci.
În cele din urmă, adăugați smântâna în tigaie și amestecați. Lăsați sosul să fiarbă puțin pentru a permite smântânii să se combine corect cu celelalte ingrediente. Se asezonează cu sare și piper după gust.