PUBLICITATE

Sursa :: vikif for iStockPhotos

Striezel austriac de nuci cu aluat de drojdie

Am încercat multe rețete de prăjituri de-a lungul anilor, dar cea pentru Nussstriezel are un loc special în inima mea. Această prăjitură tipic austriacă este deopotrivă pufoasă și crocantă și emană căldură și confort. Acasă, preferăm să coacem Nussstriezel în zilele reci de iarnă - aroma seducătoare care se răspândește în toată casa în timp ce se coace este pur și simplu incomparabilă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12

Pentru aluat:

  • 500 g făină Adăugat la
  • 20 g drojdie proaspătă Adăugat la
  • 80 g zahăr Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 1 mediu ou Adăugat la
  • 250 ml lapte Adăugat la
  • 80 g unt Adăugat la

Pentru umplutură:

  • 200 g alune de pădure măcinate Adăugat la
  • 100 g zahăr Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Scorțișoară Adăugat la
  • 100 ml lapte Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

80 min.
1. Pasul

Pentru rețeta Nussstriezel, începeți cu aluatul: amestecați făina, zahărul și sarea într-un castron mare.

2. Pasul

Se încălzește puțin laptele și se dizolvă drojdia în el. Aveți grijă să nu lăsați laptele să se încălzească prea tare, deoarece acest lucru poate ucide drojdia și poate împiedica creșterea aluatului.

3. Pasul

Adăugați amestecul de drojdie împreună cu oul și untul la temperatura camerei la amestecul de făină din castron. Frământați totul bine până când obțineți un aluat neted. Vă recomand să frământați aluatul timp de cel puțin 10 minute - acest lucru favorizează formarea glutenului și vă asigură că prăjitura este frumoasă și pufoasă.

4. Pasul

Acoperiți castronul cu un prosop de bucătărie și lăsați aluatul să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră, până când își dublează aproximativ dimensiunea.

5. Pasul

Între timp, puteți pregăti umplutura: Se amestecă alunele măcinate, zahărul și scorțișoara și apoi se adaugă treptat suficient lapte pentru a obține un amestec tartinabil.

6. Pasul

Se întinde aluatul crescut într-un dreptunghi pe o suprafață de lucru presătă cu făină și se întinde uniform umplutura de nuci. Acum se rulează aluatul pe partea lungă.

7. Pasul

Așezați rulada pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și tăiați partea de sus de câteva ori cu un cuțit ascuțit. Acest lucru nu numai că îmbunătățește aspectul, dar tăieturile asigură și faptul că prăjitura se ridică uniform în timpul coacerii.

8. Pasul

Coaceți Nussstriezel în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius (căldură superioară/inferioară) timp de aproximativ 35-40 de minute, până când se rumenesc.

9. Pasul

Se lasă prăjitura austriacă să se răcească puțin înainte de a o tăia - acest lucru permite ca aroma minunată a umpluturii de nuci să se dezvolte pe deplin.

10. Pasul

Nussstriezel este cu siguranță una dintre prăjiturile mele preferate și sper că și vouă vă va plăcea. Distracție plăcută la copt!

Rețete similare

Suedeză "Lussekatter"

Lussekatter, sau pisicile Lucia, sunt produse de patiserie tradiționale suedeze cu drojdie care se coc pentru Lucia pe 13 decembrie. Am făcut această rețetă de mai multe ori și este întotdeauna un succes pentru familia și oaspeții mei. Sunt moi, ușor dulci și au o aromă incomparabilă de șofran. Această rețetă face aproximativ 20 de bucăți.

Biscuiții cu migdale ai bunicii

Biscuiții cu migdale sunt o necesitate absolută în familia noastră în perioada Crăciunului. Sunt incredibil de ușor de făcut, au o textură crocantă și sunt plini de aromă de migdale. Am moștenit această rețetă de la bunica mea, care obișnuia să coacă acești biscuiți pentru noi în fiecare Crăciun. Fiecare mușcătură îmi aduce amintiri frumoase din copilărie.

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca este un desert clasic din Mallorca, de care m-am atașat în mod deosebit în timpul unei vacanțe pe insulă. Pâinea plată făcută din aluat de drojdie este remarcabil de ușoară, are o dulceață perfectă și este de-a dreptul divină atunci când este servită proaspăt scoasă din cuptor. Exact ceea ce trebuie pentru a aduce acasă o bucățică de senzație de vară în diminețile înzăpezite de iarnă.

Rulouri de scorțișoară de casă aluat de drojdie

Am făcut această rețetă de mai multe ori și este un succes de fiecare dată. Rulourile cu scorțișoară sunt ușor crocante la exterior, minunat de moi în interior, iar stratul luxuriant de glazură dulce rotunjește totul perfect. Sunt un acompaniament perfect pentru o ceașcă de cafea fierbinte dimineața sau o surpriză dulce pentru ceaiul de după-amiază.

Neujahrsbrezel

Neujahrsbrezel este o tradiție culinară, în special în Germania și în țările de limba germană, care este coaptă și oferită cadou în Anul Nou. Aceasta simbolizează norocul și binecuvântarea pentru anul nou. Bretzelul este dulce, moale și pufos și are un gust divin cu unt sau gem.

Rețetă pentru "prăjituri de Crăciun"

Această rețetă de prăjituri de Crăciun este o necesitate absolută pentru familia mea în timpul sezonului festiv. Perfecționarea acestor bunătăți necesită puțină practică și multă dragoste. Dar odată ce ați experimentat aroma cerească care vă umple casa în timp ce aceste delicatese se coc în cuptor, veți reveni la această rețetă an de an cu bucurie.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.

Biscuiți cu unt de arahide prietenoși cu copiii, rapid de preparat

Biscuiții cu unt de arahide sunt deliciul meu absolut preferat și i-am făcut de nenumărate ori. Sunt super ușor de făcut și partea cea mai bună este că ai nevoie doar de câteva ingrediente simple. Fiecare îmbucătură promite aroma bogată a untului de arahide, iar biscuiții sunt atât de crocanți încât pur și simplu nu le poți rezista. Sunt o gustare perfectă pentru orice moment al zilei, iar copiii le adoră și ei!

Rețete similare

Suedeză "Lussekatter"

Lussekatter, sau pisicile Lucia, sunt produse de patiserie tradiționale suedeze cu drojdie care se coc pentru Lucia pe 13 decembrie. Am făcut această rețetă de mai multe ori și este întotdeauna un succes pentru familia și oaspeții mei. Sunt moi, ușor dulci și au o aromă incomparabilă de șofran. Această rețetă face aproximativ 20 de bucăți.

Biscuiții cu migdale ai bunicii

Biscuiții cu migdale sunt o necesitate absolută în familia noastră în perioada Crăciunului. Sunt incredibil de ușor de făcut, au o textură crocantă și sunt plini de aromă de migdale. Am moștenit această rețetă de la bunica mea, care obișnuia să coacă acești biscuiți pentru noi în fiecare Crăciun. Fiecare mușcătură îmi aduce amintiri frumoase din copilărie.

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca este un desert clasic din Mallorca, de care m-am atașat în mod deosebit în timpul unei vacanțe pe insulă. Pâinea plată făcută din aluat de drojdie este remarcabil de ușoară, are o dulceață perfectă și este de-a dreptul divină atunci când este servită proaspăt scoasă din cuptor. Exact ceea ce trebuie pentru a aduce acasă o bucățică de senzație de vară în diminețile înzăpezite de iarnă.

Rulouri de scorțișoară de casă aluat de drojdie

Am făcut această rețetă de mai multe ori și este un succes de fiecare dată. Rulourile cu scorțișoară sunt ușor crocante la exterior, minunat de moi în interior, iar stratul luxuriant de glazură dulce rotunjește totul perfect. Sunt un acompaniament perfect pentru o ceașcă de cafea fierbinte dimineața sau o surpriză dulce pentru ceaiul de după-amiază.

Neujahrsbrezel

Neujahrsbrezel este o tradiție culinară, în special în Germania și în țările de limba germană, care este coaptă și oferită cadou în Anul Nou. Aceasta simbolizează norocul și binecuvântarea pentru anul nou. Bretzelul este dulce, moale și pufos și are un gust divin cu unt sau gem.

Rețetă pentru "prăjituri de Crăciun"

Această rețetă de prăjituri de Crăciun este o necesitate absolută pentru familia mea în timpul sezonului festiv. Perfecționarea acestor bunătăți necesită puțină practică și multă dragoste. Dar odată ce ați experimentat aroma cerească care vă umple casa în timp ce aceste delicatese se coc în cuptor, veți reveni la această rețetă an de an cu bucurie.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.

Biscuiți cu unt de arahide prietenoși cu copiii, rapid de preparat

Biscuiții cu unt de arahide sunt deliciul meu absolut preferat și i-am făcut de nenumărate ori. Sunt super ușor de făcut și partea cea mai bună este că ai nevoie doar de câteva ingrediente simple. Fiecare îmbucătură promite aroma bogată a untului de arahide, iar biscuiții sunt atât de crocanți încât pur și simplu nu le poți rezista. Sunt o gustare perfectă pentru orice moment al zilei, iar copiii le adoră și ei!

Reels

Nou