PUBLICITATE

Sursa :: Dar1930 via Getty Images

Tigaie de cartofi și varză de Bruxelles cu bacon

Această tigaie cu cartofi și varză de Bruxelles este un fel de mâncare simplă și aromată pe care îmi place să o pregătesc pentru familia mea. Combinația dintre cartofii pământii și varza de Bruxelles ușor amară este pur și simplu irezistibilă. Îmbogățită cu șuncă prăjită crocantă și finisată cu o notă de nucșoară, această tigaie va deveni rapid una dintre favoritele de pe masa dumneavoastră.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 800 g Cartofi Adăugat la
  • 500 g Varză de Bruxelles Adăugat la
  • 200 g bacon Adăugat la
  • 2 ceapă Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • 2 Lingură ulei de măsline Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • 1 Linguriță Nucșoară Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti tigaia cu cartofi și varză de Bruxelles, mai întâi se curăță cartofii și se taie în cuburi. Vă recomand să tăiați cartofii în bucăți de dimensiuni egale, astfel încât să se gătească uniform.

2. Pasul

Se curăță și se taie în două varza de Bruxelles. Dacă varza este mai mare, vă recomand să o tăiați în sferturi pentru a se găti mai repede.

3. Pasul

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și se prăjește baconul până când devine crocant. Întotdeauna folosesc bacon cu un conținut ridicat de grăsime, deoarece adaugă un plus de aromă.

4. Pasul

Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se adaugă la baconul din tigaie. Se prăjesc ambele până când devin aurii și aromate.

5. Pasul

Acum adăugați cartofii și prăjiți-i la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, până când încep să se rumenească. Apoi adăugați varza de Bruxelles și prăjiți încă 10 minute. Mie îmi place să acopăr tigaia cu un capac în acest timp, pentru ca varza de Bruxelles să se gătească mai bine.

6. Pasul

Se aromatizează cu sare, piper și nucșoară. Uneori mai puțin este mai mult, puteți asezona după gust mai târziu.

7. Pasul

Și voilà, delicioasa ta tigaie cu cartofi și varză de Bruxelles este gata de servit! Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou