PUBLICITATE
Tort Amandină (gustul copilăriei)

Tort Amandină (gustul copilăriei)

Tortul amandina este un desert delicios cu blat de migdale, cremă de migdale și coajă de lămâie, decorat cu migdale feliate și zahăr pudră. O rețetă simplă și ușor de pregătit pentru un desert impresionant.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10

Ingrediente pentru blat

  • 4 ou Adăugat la
  • 200 g zahăr Adăugat la
  • 150 g făină Adăugat la
  • 50 g amidon de porumb Adăugat la
  • 1 lingură praf de copt Adăugat la
  • 1 praf de sare Adăugat la
  • 100 g Migdale Adăugat la
  • 1 o coajă de la lămâie Adăugat la
  • 1 lingură ulei de măsline Adăugat la

Ingrediente pentru cremă

  • 500 ml lapte Adăugat la
  • 100 g zahăr Adăugat la
  • 50 g făină Adăugat la
  • 3 gălbenușuri Adăugat la
  • esență de vanilie Adăugat la
  • 100 g migdale măcinate Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Pentru blat, separați ouăle și mixați gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase. Adăugați apoi migdalele măcinate, coaja de lămâie și uleiul de măsline și amestecați bine.

Tort Amandină (gustul copilăriei) - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Încorporați treptat amestecul de făină și amidon de porumb, amestecând continuu. Adăugați praful de copt și mixați până când obțineți o compoziție omogenă.

Tort Amandină (gustul copilăriei) - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Turnați aluatul într-o formă de tort de aproximativ 24 cm diametru, unsă și tapetată cu hârtie de copt.

4. Pasul

Coaceți blatul în cuptorul încălzit timp de 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii.

5. Pasul

Între timp, pregătiți crema. Într-un bol, amestecați zahărul, făina și esența de vanilie. Adăugați gălbenușurile și mixați bine.

Tort Amandină (gustul copilăriei) - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

6. Pasul

Încălziți laptele într-o cratiță și aduceți-l la punctul de fierbere. Turnați treptat amestecul de gălbenușuri în lapte, amestecând continuu, până obțineți o cremă groasă și omogenă. Adăugați migdalele măcinate și amestecați bine.

Tort Amandină (gustul copilăriei) - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

7. Pasul

Lăsați crema să se răcească.

8. Pasul

Când blatul este copt, lăsați-l să se răcească complet în forma de tort. Îndepărtați apoi cu grijă hârtia de copt și tăiați blatul în două.

9. Pasul

Puneți prima jumătate de blat într-un platou de servire și acoperiți cu jumătate din crema de migdale. Puneți a doua jumătate de blat deasupra și acoperiți cu restul de cremă.

Reels

Nou