PUBLICITATE

Sursa :: woning via iStockPhotos

Tramezzini italienești de pâine pentru sandvișuri

"Pâinea tramezzini" este o pâine albă italiană folosită special pentru prepararea de sandvișuri tramezzini moi și delicioase. Este aerisită, subtil de dulce și deosebit de moale, ceea ce o face baza perfectă pentru o mare varietate de umpluturi. Pregătesc în mod regulat această pâine în bucătăria mea - este absolut pe placul mulțimii și întotdeauna o încântare!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g făină de grâu Adăugat la
  • 1 Cubul drojdie proaspătă Adăugat la
  • 1 Linguriță sare Adăugat la
  • 2 Linguriță zahăr Adăugat la
  • 50 g unt înmuiat Adăugat la
  • 300 ml lapte călduț Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de pâine tramezzini, începeți prin a dizolva drojdia și zahărul în laptele călduț. Acest pas este foarte important pentru activarea drojdiei. Lăsați amestecul să stea aproximativ 10 minute până când începe să facă spumă.

2. Pasul

Într-un castron mare, se amestecă făina și sarea. Faceți o fântână în centru și turnați amestecul de drojdie și lapte. Adăugați și untul înmuiat.

3. Pasul

Se frământă totul până se obține un aluat omogen. Aici este nevoie de răbdare: cu cât frământați mai mult și mai intens aluatul, cu atât mai bună va fi textura pâinii!

4. Pasul

Formați o bilă din aluat, puneți-l înapoi în castron și acoperiți castronul cu un prosop de bucătărie curat. Aluatul ar trebui să se odihnească acum timp de aproximativ două ore. Un mediu cald este ideal - acesta este cel mai bun mod în care aluatul crește!

5. Pasul

După timpul de repaus, aluatul trebuie să își dubleze volumul. Acum mai frământați-l încă o dată energic și dați forma pâinii.

6. Pasul

Coaceți pâinea italiană tramezzini la 180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute, până când capătă o culoare aurie frumoasă. Este gata atunci când sună a gol când se bate în partea de jos. Lăsați-o să se răcească complet înainte de a o tăia în felii. Pâinea tramezzini se taie în bucăți pătrate, se taie în două și se împănează la dorință în sandvișuri consistente - o gustare italiană clasică !

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou