PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Cum să gătești perfect orezul sălbatic de bază

Am preparat această rețetă esențială, bogată în nutrienți, de numeroase ori de-a lungul anilor și trebuie să spun că orezul sălbatic are ceva excepțional de reconfortant. Gustul său pământesc, textura gingașă și profilul nutrițional robust îl fac un produs de bază în bucătăria mea. Deși durează ceva mai mult să se gătească decât orezul obișnuit, așteptarea se va dovedi cu siguranță meritorie. Iată metoda mea de gătit orez sălbatic încercată și adevărată.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 ceașcă De orez sălbatic Adăugat la
  • 3 căni de apă Adăugat la
  • 1 linguriță de sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Clătiți bine orezul sălbatic sub jet de apă rece. Am învățat din numeroasele mele experiențe că acest lucru ajută la asigurarea unei arome curate și pure.

2. Pasul

Într-o cratiță mare, aduceți apa și sarea la fierbere. Vă recomand să folosiți o cratiță cu fundul greu pentru a distribui mai bine căldura.

3. Pasul

După ce apa fierbe, adăugați orezul sălbatic. Se amestecă.

4. Pasul

Reduceți temperatura la scăzută. Acest foc mai mic ajută orezul sălbatic să se gătească ușor și uniform.

5. Pasul

Acoperiți cratița și lăsați orezul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 45-55 de minute. Am observat că orezul sălbatic (fiind un bob mai tare) necesită un timp de gătire mai lung decât alte tipuri de orez. Nu grăbiți această parte. Răbdarea este esențială pentru o ieșire perfectă a orezului sălbatic!

6. Pasul

Începeți să verificați orezul în jurul valorii de 45 de minute. Este gata atunci când boabele sunt fragede și au ȋnceput să arate un interior alb.

7. Pasul

Scurgeți excesul de lichid și lăsați orezul să stea timp de aproximativ 10 minute, pentru a se întări și a absorbi orice umezeală rămasă. Acesta este un mic detaliu, dar credeți-mă, face o diferență semnificativă în ceea ce privește textura.

8. Pasul

Înainte de a servi orezul sălbatic, puneți o furculiță pe el, apoi savurați această cereală consistentă și sănătoasă într-o salată, supă sau ca garnitură.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou