PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Myriams-Fotos

Cum se prepară Spaghete cu linte verde

Este un fel de mâncare simplu de preparat și totuși are o aromă bogată. Lintea este bogată în proteine și fibre, ceea ce face din acest fel de mâncare un preparat consistent și satisfăcător.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 200 g Linte verde Adăugat la
  • 400 g Spaghete fără gluten Adăugat la
  • 1 Ceapă, tocată mărunt Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 conservă Roșii tăiate cubulețe Adăugat la
  • 1 linguriță busuioc uscat Adăugat la
  • 1 linguriță oregano uscat Adăugat la
  • Sare și piper negru după gust Adăugat la
  • 2 tbls ulei de măsline Adăugat la
  • Frunze proaspete de busuioc pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

35 min.
1. Pasul

Dacă începeți cu linte, puteți economisi timp; clătiți bine lintea sub apă proaspătă. Apoi, într-o oală de mărime medie, adăugați lintea și suficientă apă pentru a o acoperi cu aproximativ 5 cm. Aduceți amestecul la fierbere la foc mare. Asigurați-vă că amestecați din când în când pentru a preveni lipirea.

2. Pasul

După ce a atins punctul de fierbere, reduceți focul la mic, acoperiți oala și lăsați să fiarbă până când lintea este fragedă. De obicei, acest lucru durează 20-25 de minute.

3. Pasul

În timp ce lintea fierbe la foc mic, puteți începe să pregătiți spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Vă recomand să sărați bine apa pentru paste, aceasta scoate în evidență aroma pastelor.

4. Pasul

În timp ce spaghetele se fierb, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu. Adăugați în tigaie ceapa tocată și usturoiul tocat mărunt și sotați-le până când devin translucide. Acest lucru va dura de obicei 5-7 minute. Nu grăbiți acest pas, deoarece creează o bază aromată pentru sosul dumneavoastră.

5. Pasul

În tigaie, adăugați conserva de roșii tăiate cubulețe, împreună cu busuiocul uscat și oregano. Amestecați bine și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 5 minute.

6. Pasul

Până acum, lintea ar trebui să fie fi fost gătită. Scurgeți-le și adăugați-le în amestecul de sos de roșii. Amestecați bine pentru a combina toate aromele. Asezonați sosul de linte cu sare și piper negru după gust.

7. Pasul

Odată ce spaghetele sunt al dente, scurgeți-le și adăugați-le imediat în tigaie. Amestecați bine pentru a vă asigura că fiecare fir de spaghete este acoperit de sos.

8. Pasul

Serviți spaghetele de linte cât sunt fierbinți, garnisite cu frunze de busuioc proaspăt. Acest fel de mâncare se potrivește bine cu o garnitură de pâine cu usturoi sau o salată proaspătă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou