PUBLICITATE

Sursa :: HandmadePictures from Getty Images

Lichior de zmeură

Rețetă pentru lichiorul de zmeură perfect făcut în casă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
2
  • 500 g Zmeură proaspătă Adăugat la
  • 200 g Zahăr Adăugat la
  • 1 litru Vodcă sau rachiu Adăugat la
  • 1 ks păstaie de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Mai întâi trebuie să curățăm zmeura. Este foarte important ca acestea să nu conțină frunze sau alte impurități.

2. Pasul

Puneți zmeura, zahărul și păstaia de vanilie tăiată (folosind o spatulă pentru a îndepărta semințele fine de vanilie) într-un borcan de ceramică sau de sticlă, de preferință cu capac. Acesta este un pas important, deoarece plasticul poate afecta gustul lichiorului.

3. Pasul

Se toarnă vodcă sau alcool peste recipient. Eu prefer vodca pentru un gust mai fin de lichior.

4. Pasul

Închideți borcanul și păstrați-l într-un loc întunecos și răcoros.

5. Pasul

Se lasă lichiorul la infuzat timp de aproximativ o lună. Agitați ocazional în prima săptămână pentru a dizolva complet zahărul.

6. Pasul

După ce a trecut perioada de levigare, se strecoară lichiorul printr-o sită groasă sau prin tifon și se toarnă în sticle curate. Zmeura nu se aruncă, ci poate fi folosită, de exemplu, pentru a face deserturi.

Reels

Nou