PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay : EME

Neujahrsbrezel

Neujahrsbrezel este o tradiție culinară, în special în Germania și în țările de limba germană, care este coaptă și oferită cadou în Anul Nou. Aceasta simbolizează norocul și binecuvântarea pentru anul nou. Bretzelul este dulce, moale și pufos și are un gust divin cu unt sau gem.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6

Aluat

  • 500 g făină Adăugat la
  • 1 Pachet drojdie uscată Adăugat la
  • 80 g zahăr Adăugat la
  • 250 ml lapte Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 1 Bucată gălbenuș Adăugat la
  • 80 g unt înmuiat Adăugat la

Decorațiune

  • 1 Bucată gălbenuș Adăugat la
  • 1 Lingură lapte Adăugat la
  • 1 Lingură zahăr granulat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

1. Pentru pretzelul de Anul Nou, amestecați mai întâi drojdia într-un bol cu zahărul și laptele călduț, până când zahărul și drojdia s-au dizolvat.

2. Pasul

2. Cerni făina într-un castron mare și formează o groapă în centru. Adaugă amestecul de drojdie, sarea, gălbenușul și untul moale și frământă cu mâinile sau cu un mixer cu cârlige pentru aluat, până când obții un aluat neted.

3. Pasul

3. Acoperiți aluatul și lăsați-l într-un loc cald aproximativ 1 oră, până când s-a dublat.

4. Pasul

4. Framântați din nou aluatul pe o suprafață presărată cu făină, formați un rulou și așezați-l în forma unui covrig. Apăsați bine capetele covrigilor.

5. Pasul

5. Bateți gălbenușul rămas cu lapte și ungeți covrigul de Anul Nou. Presărați cu zahăr tos.

6. Pasul

6. Coaceți cornul de Anul Nou în cuptorul preîncălzit la 180 °C (aer forțat 160 °C) timp de aproximativ 30 de minute, până când devine auriu.

7. Pasul

7. Lăsați să se răcească și bucurați-vă! Se potrivește de asemenea bine pentru micul dejun în zilele de sărbătoare.

Rețete similare

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca este un desert clasic din Mallorca, de care m-am atașat în mod deosebit în timpul unei vacanțe pe insulă. Pâinea plată făcută din aluat de drojdie este remarcabil de ușoară, are o dulceață perfectă și este de-a dreptul divină atunci când este servită proaspăt scoasă din cuptor. Exact ceea ce trebuie pentru a aduce acasă o bucățică de senzație de vară în diminețile înzăpezite de iarnă.

Biscuiți Muesli pentru copii de mic dejun

Îmi place această rețetă de biscuiți muesli. Sunt delicioși, sănătoși și atât de ușor de preparat încât chiar și copiilor mei le place să îi facă singuri. Sunt perfecți pentru micul dejun, o gustare între mese sau un răsfăț dulce de după-amiază. De fapt, am făcut această rețetă de mai multe ori și sunt încântată să o pot împărtăși cu voi acum!

Coaceți pâine de mere vegană

Fiind un brutar pasionat și un adevărat iubitor de mere, pâinea cu mere a fost mult timp un element de bază în experimentele mele de coacere în bucătărie. Consider că funcționează bine atât ca mic dejun dulce, cât și ca prăjitură de cafea sau prăjitură de ceai de iarnă. Cu aroma sa parfumată de măr cu scorțișoară, nu numai că revigorează simțurile, dar răspândește și confort în toată casa.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.

Suedeză "Lussekatter"

Lussekatter, sau pisicile Lucia, sunt produse de patiserie tradiționale suedeze cu drojdie care se coc pentru Lucia pe 13 decembrie. Am făcut această rețetă de mai multe ori și este întotdeauna un succes pentru familia și oaspeții mei. Sunt moi, ușor dulci și au o aromă incomparabilă de șofran. Această rețetă face aproximativ 20 de bucăți.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Cornulețe delicioase cu untură și rahat turcesc
Videorecetă

Cornulețe delicioase cu untură și rahat turcesc

Aceste cornulețe cu untură sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru gustarea de după-amiază. Sunt crocante, aromate și pline de gust, iar untura le conferă o textură perfectă. Rețeta este ușor de urmat și se prepară rapid.

Biscuiți sănătoși pentru a pierde în greutate fără gluten

Acești biscuiți sunt preferatele mele absolute atunci când vine vorba de gustări sănătoase. Nu numai că sunt super gustoși, dar sunt și săraci în calorii, vegani și fără gluten. Am descoperit această rețetă în urmă cu câțiva ani, când căutam alternative sănătoase la gustările mele obișnuite - de atunci îi coc de fiecare dată. Sunt perfecte pentru a le lua la pachet sau ca o gustare între mese.

Coaceți un Stutenkerl sau Weckmann

Stutenkerl, cunoscut și sub numele de Weckmann, este o specialitate de panificație tradițională care se savurează în Germania în perioada Crăciunului. În familia mea, în special, această delicioasă specialitate de patiserie cu drojdie este o necesitate absolută în perioada Crăciunului. Cu o față sculptată cu dragoste și cu pipa sa ca accesoriu, Stutenkerl nu este doar un biscuit indulgent, ci și un adevărat punct de atracție.

Rețete similare

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca este un desert clasic din Mallorca, de care m-am atașat în mod deosebit în timpul unei vacanțe pe insulă. Pâinea plată făcută din aluat de drojdie este remarcabil de ușoară, are o dulceață perfectă și este de-a dreptul divină atunci când este servită proaspăt scoasă din cuptor. Exact ceea ce trebuie pentru a aduce acasă o bucățică de senzație de vară în diminețile înzăpezite de iarnă.

Biscuiți Muesli pentru copii de mic dejun

Îmi place această rețetă de biscuiți muesli. Sunt delicioși, sănătoși și atât de ușor de preparat încât chiar și copiilor mei le place să îi facă singuri. Sunt perfecți pentru micul dejun, o gustare între mese sau un răsfăț dulce de după-amiază. De fapt, am făcut această rețetă de mai multe ori și sunt încântată să o pot împărtăși cu voi acum!

Coaceți pâine de mere vegană

Fiind un brutar pasionat și un adevărat iubitor de mere, pâinea cu mere a fost mult timp un element de bază în experimentele mele de coacere în bucătărie. Consider că funcționează bine atât ca mic dejun dulce, cât și ca prăjitură de cafea sau prăjitură de ceai de iarnă. Cu aroma sa parfumată de măr cu scorțișoară, nu numai că revigorează simțurile, dar răspândește și confort în toată casa.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.

Suedeză "Lussekatter"

Lussekatter, sau pisicile Lucia, sunt produse de patiserie tradiționale suedeze cu drojdie care se coc pentru Lucia pe 13 decembrie. Am făcut această rețetă de mai multe ori și este întotdeauna un succes pentru familia și oaspeții mei. Sunt moi, ușor dulci și au o aromă incomparabilă de șofran. Această rețetă face aproximativ 20 de bucăți.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Cornulețe delicioase cu untură și rahat turcesc
Videorecetă

Cornulețe delicioase cu untură și rahat turcesc

Aceste cornulețe cu untură sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru gustarea de după-amiază. Sunt crocante, aromate și pline de gust, iar untura le conferă o textură perfectă. Rețeta este ușor de urmat și se prepară rapid.

Biscuiți sănătoși pentru a pierde în greutate fără gluten

Acești biscuiți sunt preferatele mele absolute atunci când vine vorba de gustări sănătoase. Nu numai că sunt super gustoși, dar sunt și săraci în calorii, vegani și fără gluten. Am descoperit această rețetă în urmă cu câțiva ani, când căutam alternative sănătoase la gustările mele obișnuite - de atunci îi coc de fiecare dată. Sunt perfecte pentru a le lua la pachet sau ca o gustare între mese.

Coaceți un Stutenkerl sau Weckmann

Stutenkerl, cunoscut și sub numele de Weckmann, este o specialitate de panificație tradițională care se savurează în Germania în perioada Crăciunului. În familia mea, în special, această delicioasă specialitate de patiserie cu drojdie este o necesitate absolută în perioada Crăciunului. Cu o față sculptată cu dragoste și cu pipa sa ca accesoriu, Stutenkerl nu este doar un biscuit indulgent, ci și un adevărat punct de atracție.

Reels

Nou