PUBLICITATE

Sursa :: phterouga : Pixabay

Paste cu sos de ciuperci ușor de preparat în 30 de minute

Această rețetă de paste cu sos de ciuperci este o favorită perenă în portofoliul meu de gătit și este unul dintre felurile de mâncare pe care sunt mereu încântată să le prepar. Este rapid și ușor de făcut, ideal pentru zilele stresante din timpul săptămânii, dar totuși plină de savoare și plăcere. Fiind o pasionată iubitoare de ciuperci, am rafinat această rețetă de-a lungul anilor în funcție de preferințele mele - nu uitați să încercați această mâncare de paste cu ciuperci!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 400 g Tagliatelle Pasta Adăugat la
  • 500 g Ciuperci Adăugat la
  • 2 ceapă Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • 200 ml Frișcă/Cremă bătută Adăugat la
  • 200 ml bulion de legume Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • Pătrunjel Adăugat la
  • ulei de măsline Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti rețeta de paste cu sos de ciuperci, mai întâi se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. Acest lucru funcționează deosebit de bine cu un cuțit ascuțit. Scoateți ciupercile și feliați-le.

2. Pasul

Puneți puțin ulei de măsline într-o tigaie și încălziți-l. Recomand aici un foc mediu pentru a nu arde usturoiul și ceapa. Apoi prăjiți ceapa și usturoiul în el până când acestea devin translucide.

3. Pasul

Se adaugă apoi ciupercile și se prăjesc câteva minute, până când acestea își eliberează lichidul și sunt reabsorbite. Această procedură ajută la evidențierea întregii arome a ciupercilor.

4. Pasul

Între timp, gătiți tagliatellele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu le prefer al dente.

5. Pasul

Acum adăugați stocul de legume la ciuperci și lăsați să se reducă. Apoi se adaugă smântână și se asezonează sosul cu sare și piper.

6. Pasul

La final, amestecați tagliatellele fierte în sosul de ciuperci și presărați vasul de paste cu pătrunjel proaspăt.

Reels

Nou