PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Piept de pui marinat în stil grecesc autentic

Acest pui în stil grecesc este o mâncare delicioasă și sănătoasă, plină de arome apetisante. Combinația de condimente grecești, lămâie și usturoi impregnează puiul pentru o masă bogată și aromată. Combinat cu sosul sănătos și răcoritor Tzatziki, devine cu ușurință unul dintre preparatele preferate ale familiei tale.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 Piept de pui dezosat și fără piele Adăugat la
  • 1 lingură ulei de măsline Adăugat la
  • 4 cuișoare Usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • sucul de la o lămâie Adăugat la
  • 1 linguriță oregano uscat Adăugat la
  • 1 linguriță busuioc uscat Adăugat la
  • 1 linguriță cimbru uscat Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • Sos tzatziki Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Într-un castron mare, combinați uleiul de măsline, usturoiul tocat mărunt, sucul de lămâie, oregano uscat, busuioc uscat, cimbru uscat și sare și piper. Se amestecă bine.

2. Pasul

Adăugați piepturile de pui în amestec și acoperiți-le bine cu marinada. Se lasă să stea timp de o oră sau, dacă este posibil, peste noapte în frigider.

3. Pasul

Preîncălziți grătarul sau o tigaie la foc mediu, puneți puiul și gătiți-l pe fiecare parte timp de aproximativ 6-7 minute sau până când nu mai este roz în interior.

4. Pasul

Serviți puiul la grătar cu o lingură generoasă de sos Tzatziki deasupra și savurați puiul în stil grecesc.

Reels

Nou