Sursa :: Luiz Henrique Mendes via iStockPhotos
Plantain prăjit din Columbia
Una dintre mâncărurile mele preferate sunt bananele prăjite (plantain eng). Am încercat-o pentru prima dată în timpul călătoriei mele în Columbia și am găsit-o absolut delicioasă. Acum îl prepar foarte des, deoarece este simplu, dar incredibil de gustos. Plantainurile sunt un adevărat deliciu atunci când sunt pregătite corespunzător. Aici vă împărtășesc cele mai bune trucuri ale mele pentru a obține banane plantain prăjite perfect.
Ingrediente
- 4 Bucată plantain
- ulei pentru prăjit
- Un vârf de cuțit de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti bananele prăjite, curățați bananele de coajă. Atunci când decojiți, țineți cont de faptul că bananele plantain sunt puțin mai greu de decojit decât bananele normale. Așadar, aveți grijă să nu vă răniți mâinile.
Tăiați bananele în felii de aproximativ 1 cm grosime. Dacă faceți felii mai groase, va dura mai mult timp pentru ca acestea să se gătească.
Se încinge uleiul într-o tigaie. Vă recomand să folosiți suficient ulei pentru ca feliile de banană să poată pluti în el. Acesta trebuie să fie foarte fierbinte înainte de a adăuga bananele.
Când uleiul este suficient de încins, adăugați feliile de banane. Este important să nu supraaglomerăm tigaia, deoarece acest lucru va scădea temperatura de gătire și va împiedica gătirea uniformă a bananelor.
Prăjiți feliile de banană până când sunt aurii pe ambele părți. Cum bananele sunt dulci în mod natural, se caramelizează rapid. Așa că nu le lăsați prea mult timp în ulei, altfel se vor arde.
Se scot bananele prăjite și se scurg pe un prosop de hârtie.
Se presară bananele prăjite cu un praf de sare și se servesc.
Sper să vă placă aceste banane la grătar la fel de mult ca și mie. Le puteți servi ca o gustare, garnitură sau chiar ca desert.