Sursa :: Pixabay : bhofack2
Salată de iarnă cu nuci prăjite și brânză de capră
Această salată de iarnă este una dintre mâncărurile mele preferate în sezonul rece. Combinația dintre salata crocantă, brânza de capră savuroasă și nucile prăjite crocante nu numai că oferă o experiență gustativă extraordinară, dar este și un punct de atracție vizuală. Am făcut această rețetă de foarte multe ori pentru familia și prietenii mei și întotdeauna primește recenzii entuziaste.
Ingrediente
- 200 g Salată mixtă (de exemplu, salată de miel și radicchio)
- 100 g brânză de capră
- 100 g nuci
- 2 Mere
- 1 roșu ceapă
- 2 Lingură miere
- 3 Lingură Oțet balsamic
- 5 Lingură ulei de măsline
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru salata de iarnă, se spală bine salata și se usucă. Întotdeauna recomand să uscați salata foarte bine, pentru ca dressingul să adere bine și salata să nu se înmoaie.
Se toacă mărunt nucile și se prăjesc într-o tigaie încinsă, fără grăsime. Aroma nucilor se dezvoltă cel mai bine dacă le prăjiți mai întâi. Dar aveți grijă, devin repede prea închise la culoare, așa că trebuie să le supravegheați mereu cu atenție.
Se spală merele, se îndepărtează miezul și se taie în felii subțiri. Se decojește ceapa și se taie în inele.
Pentru dressing, se amestecă mierea, oțetul, uleiul de măsline, sarea și piperul. Vă recomand să adăugați dressingul la salată înainte de servire, pentru ca aceasta să rămână frumoasă și crocantă.
Se fărâmițează grosier brânza de capră și se amestecă în salată. În final, adăugați nucile prăjite și dressingul și amestecați bine. Salata dvs. delicioasă și proaspătă de iarnă este gata!