PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Couleur

Ușor Creamy Cheesy cartofi coapte

Această rețetă îmbină bogăția brânzei, confortul cartofilor și aromele subtile și dulci ale cepei. Întotdeauna iese delicios de cremoasă și plină de savoare, o garnitură perfectă pentru cină sau o opțiune reconfortantă pentru prânz de una singură.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 5 cartofi medii Adăugat la
  • 1 Ceapă medie Adăugat la
  • 3 cuișoare De usturoi Adăugat la
  • 500 ml de smântână Adăugat la
  • 200 gms De brânză cheddar rasă Adăugat la
  • 1 linguriță de sare Adăugat la
  • 12 linguriță De piper negru Adăugat la
  • 50 gms de unt Adăugat la
  • Pătrunjel proaspăt pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

105 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 355 grade Fahrenheit (180 grade Celsius) - un pas important care asigură o coacere uniformă a cartofilor.

2. Pasul

Apoi, curățați și tăiați în felii subțiri cartofii și ceapa. Personal, eu folosesc un aparat de feliat mandoline pentru a asigura uniformitatea, dar un cuțit ascuțit face treaba la fel de bine.

3. Pasul

Cu ajutorul unui tocător sau al unei prese, zdrobiți usturoiul - sucul acestuia trebuie să fie bine eliberat pentru a da cea mai bună aromă la copt.

4. Pasul

Într-un castron mare, combinați cartofii tăiați felii, ceapa, usturoiul zdrobit, smântâna, jumătate din brânză, sarea și piperul. Amestecați bine, astfel încât fiecare felie să primească un strat de smântână și brânză, acest lucru va duce la o coacere mai cremoasă.

5. Pasul

Ungeți vasul de copt cu unt, asigurându-vă că toate părțile sunt bine acoperite pentru a preveni lipirea. După ani de zile de copt, vă sugerez să folosiți o tavă adâncă pentru a acomoda cremoșenia fără a se revărsa.

6. Pasul

Se așază amestecul de cartofi în mod egal în vasul de copt, apăsând amestecul pentru a-l face compact.

7. Pasul

Se presară restul de brânză deasupra înainte de a o introduce în cuptor. Brânza formează o crustă aurie pe măsură ce cartofii se coc - un deliciu pentru toți iubitorii de brânză!

8. Pasul

Coaceți la cuptor timp de aproximativ 1 oră și 15 minute, până când partea de sus este aurie și cartofii sunt moi. Folosiți o furculiță pentru a verifica dacă cartofii sunt gata - aceasta ar trebui să alunece ușor înăuntru, fără nicio rezistență.

9. Pasul

Se lasă să se răcească câteva minute, se ornează cu pătrunjel proaspăt înainte de servire. Garnitura nu numai că adaugă culoare, ci și o aromă proaspătă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou