Sursa :: Pixabay : kalhh
Chifteluțe vegane cu rețetă de bulgur
Această rețetă de chifteluțe vegane este una dintre preferatele mele. Nu numai pentru că este incredibil de gustoasă și îi impresionează întotdeauna pe toți prietenii mei iubitori de carne, ci și pentru că se prepară rapid și ușor. Ingredientele sunt ușor de gestionat și probabil că oricum aveți cele mai multe dintre ele acasă. Nu vă lăsați descurajați de faptul că este complet vegană - este într-adevăr plină de gust și foarte sățioasă!
Ingrediente
- 200 g bulgur
- 400 ml bulion de legume
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 Lingură ulei de măsline
- 2 Lingură sos de soia
- 2 Lingură piure de roșii
- 1 Confederația pătrunjel proaspăt
- sare și piper după gust
- 2 Lingură pesmet
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de chifteluțe vegane, se amestecă mai întâi bulgurul în bulionul de legume și se lasă la înmuiat aproximativ 10 minute, până când bulgurul a absorbit lichidul.
Între timp, se taie mărunt ceapa și usturoiul și se prăjesc într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline până devin translucide. Acest lucru este important, deoarece aroma prăjită a cepei și usturoiului intensifică gustul chifteluțelor.
Puneți bulgurul umflat, ceapa și usturoiul prăjite, sosul de soia, piureul de roșii, pătrunjelul tocat, sarea și piperul într-un castron mare și amestecați bine.
Cu mâinile umede, formați bile mici din amestec și tăvăliți-le în pesmet. Acesta este un truc pe care l-am învățat pentru a împiedica bilele să se lipească de mâini.
Se încinge restul de ulei de măsline în tigaie și se prăjesc chifteluțele vegane pe toate părțile până devin aurii.
Se servește cu salata sau pastele preferate. Poftă bună!