![Tocăniță cremoasă de ciuperci - o rețetă vegetariană delicioasă Tocăniță cremoasă de ciuperci - o rețetă vegetariană delicioasă](https://eu.tastescdn.net/thumbor/hM6u1qhuws9pamwThQTm1xKcDb8=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ihdO53FUoeE59pnMIiJE/b86719d938f9f7aa708d05ce280139.jpeg)
Tocăniță cremoasă de ciuperci - o rețetă vegetariană delicioasă
Această tocăniță cremoasă de ciuperci este o opțiune perfectă pentru o masă vegetariană sau pentru cei ce doresc să consume mai puțină carne. Ciupercile sunt gătite într-un sos cremos și aromat, iar rezultatul este o mâncare delicioasă și satisfăcătoare.
Ingrediente
- 500 g ciuperci curățate și tăiate în bucăți
- 1 ceapă medie tăiată mărunt
- 2 căței usturoi tocați fin
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină
- 500 ml lapte
- 1⁄2 linguriță sare
- 1⁄4 linguriță piper negru proaspăt măcinat
- 1⁄2 linguriță busuioc uscat
- 1⁄2 linguriță cimbru uscat
- 1⁄4 linguriță nucșoară măcinată
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți untul într-o tigaie mare la foc mediu și adăugați ceapa și usturoiul. Căliți-le până devin moi și translucide, timp de aproximativ 5 minute.
![Tocăniță cremoasă de ciuperci - o rețetă vegetariană delicioasă - pasul de preparare 1 Tocăniță cremoasă de ciuperci - o rețetă vegetariană delicioasă - pasul de preparare 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ipHIssAONO2yxlGq33fyq3X5zLM=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ihdO53FUoeE59pnMIiJE/fc53b14ad16a837e7b72e0e17a12bc.jpeg)
Sursa :: Youtube
Adăugați ciupercile și gătiți-le împreună cu ceapa și usturoiul timp de 10-12 minute, până când ciupercile își eliberează apa și aceasta se evaporă.
![Tocăniță cremoasă de ciuperci - o rețetă vegetariană delicioasă - pasul de preparare 1 Tocăniță cremoasă de ciuperci - o rețetă vegetariană delicioasă - pasul de preparare 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/3TTAr6J5_OYj5nhyUU0frTdV0qI=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ihdO53FUoeE59pnMIiJE/d7bf2c8e73170cfb0cc1dfd7974ce5.jpeg)
Sursa :: Youtube
Adăugați făina în tigaie și amestecați bine. Gătiți timp de 1-2 minute, amestecând constant. Adăugați laptele treptat, amestecând încontinuu până când sosul devine cremos și fără cocoloașe.
![Tocăniță cremoasă de ciuperci - o rețetă vegetariană delicioasă - pasul de preparare 1 Tocăniță cremoasă de ciuperci - o rețetă vegetariană delicioasă - pasul de preparare 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/D7eyeeyyCXoQesZpOCf8vYUa9qw=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ihdO53FUoeE59pnMIiJE/b8f2efb35cfd90bff8391a382df9de.jpeg)
Sursa :: Youtube
Adăugați sare, piper, busuioc, cimbru și nucșoară în sos, amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 5-10 minute, până când sosul se îngroașă. Servește tocănița caldă, alături de cartofi natur sau piure de cartofi. Poți să o decorezi cu puțină pătrunjel proaspăt tocat.
![Tocăniță cremoasă de ciuperci - o rețetă vegetariană delicioasă - pasul de preparare 1 Tocăniță cremoasă de ciuperci - o rețetă vegetariană delicioasă - pasul de preparare 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/0n_IwB6GPw1__nf0WL0LnLhm_xw=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ihdO53FUoeE59pnMIiJE/389048e0e5ecd0b50ea4a7a4483142.jpeg)
Sursa :: Youtube