PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Burtă de porc marinată cu BBQ coreean la grătar

Experimentați o armonie de arome cu această rețetă de burtă de porc la grătar coreean care promite să fie o călătorie gastronomică încântătoare. Burta de porc suculentă, combinată cu o marinată Korean BBQ autentică și savuroasă, rezultă un fel de mâncare suculentă, aromată și satisfăcătoare. Excelent pentru cinele în familie sau pentru grătarele ocazionale de vară.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
5

Ingrediente:

  • 2 lbs Burtă de porc, tăiată în felii subțiri Adăugat la
  • 1 ceașcă De sos BBQ coreean (Bulgogi) Adăugat la
  • 2 tbls De ulei de susan Adăugat la
  • 2 tbls De sos de soia Adăugat la
  • 4 cuișoare De usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 lingură De ghimbir, ras Adăugat la
  • 12 ceașcă De ceapă verde, tocată mărunt Adăugat la
  • 1 lingură De fulgi de ardei roșu (opțional, pentru condimente) Adăugat la
  • Sare după gust Adăugat la

Pentru sosul BBQ coreean (Bulgogi):

  • 1 Pară, rasă Adăugat la
  • 1 Ceapă, rasă Adăugat la
  • 4 cuișoare Usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 lingură Ghimbir, ras Adăugat la
  • 12 ceașcă sos de soia Adăugat la
  • 3 tbls miere sau zahăr brun Adăugat la
  • 1 lingură ulei de susan Adăugat la
  • 1 lingură piper negru măcinat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

180 min.
1. Pasul

Într-un castron mare, combinați toate ingredientele sosului BBQ și amestecați bine până când obțineți un amestec omogen.

2. Pasul

Transferați feliile de burtă de porc în bolul cu marinată. Amestecați bine până când fiecare felie este bine acoperită. Acoperiți și lăsați să se marineze în frigider pentru cel puțin 2 ore.

3. Pasul

După ce au fost marinate, încălziți grătarul sau tigaia la foc mediu. Gătiți fiecare parte a feliilor de burtă de porc timp de aproximativ 3-4 minute, până când acestea sunt bine rumenite și caramelizate.

4. Pasul

Se ornează cu ceapă verde tocată și se servește cu orez aburit și o selecție de garnituri coreene preferate.

Reels

Nou