PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: tookapic

Cel mai bun pește spadă simplu marinat la grătar

Acest fel de mâncare sănătos și savuros a fost un adevărat plăcere pentru mulțime la multe dintre grătarele mele de vară. Marinada este simplă, dar eficientă, iar timpul de prăjire este scurt.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 Fileuri de pește-spadă Adăugat la
  • 14 ceașcă suc de lămâie Adăugat la
  • 14 ceașcă ulei de măsline Adăugat la
  • 2 cuișoare De usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 lingură De busuioc uscat Adăugat la
  • 1 lingură De pătrunjel, tocat Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

255 min.
1. Pasul

Primul pas este pregătirea marinadei: Într-un castron de mărime medie, se amestecă 1/4 cană de suc de lămâie și 1/4 cană de ulei de măsline. La amestec, adăugați 2 căței de usturoi tocați mărunt, 1 lingură de busuioc uscat și 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat. Această combinație de ingrediente va aduce o explozie de prospețime și aromă peștelui-spadă.

2. Pasul

Se condimentează fileurile de pește spadă cu sare și piper după gust. Aveți grijă să acoperiți bine ambele părți pentru a scoate toată aroma peștelui în timpul grătarului.

3. Pasul

Se scufundă fileurile de pește-spadă în marinată, asigurându-se că ambele părți sunt acoperite. Acest pas este esențial, deoarece peștele-spadă absoarbe marinada, permițând un festin fantastic de arome la masa de prânz.

4. Pasul

Acoperiți bolul cu o folie alimentară și puneți fileurile la frigider, lăsându-le să se marineze timp de aproximativ 4 ore. Am observat că, cu cât peștele se marinează mai mult, cu atât mai multe arome absoarbe, dar nu-l lăsați mai mult de 24 de ore, deoarece acidul din sucul de lămâie poate începe să gătească peștele.

5. Pasul

Preîncălziți grătarul la foc mare. Dacă acoperiți grătarul grătarului cu ulei sau cu un spray antiaderent, vă ajută să împiedicați lipirea peștelui în timpul procesului de prăjire.

6. Pasul

Odată ce grătarul este încins, se frige peștele-spadă timp de 5-6 minute pe fiecare parte. Un sfat la îndemână - peștele ar trebui să se desprindă ușor de pe grătar odată ce este perfect gătit, așa că, dacă se lipește, mai lăsați-l puțin timp.

7. Pasul

Serviți peștele-spadă la grătar fierbinte, decorând cu pătrunjel suplimentar, dacă doriți. O salată ușoară sau legume la grătar se potrivesc de minune cu acest fel de mâncare, făcându-l un fel principal complet.

Reels

Nou