PUBLICITATE

Sursa :: GSDesign via Adobe Stock

Desert de salam de ciocolată fără coacere

Am făcut acest salam de ciocolată pentru prima dată acum câțiva ani și de atunci a devenit unul dintre deserturile mele preferate. Nu numai că are o aromă și un aspect unic, dar este și ușor de preparat și este perfect ca o mică gustare dulce sau cu cafea.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 200 g ciocolată dulce-amăruie Adăugat la
  • 100 g unt Adăugat la
  • 100 g zahăr Adăugat la
  • 2 ouă Adăugat la
  • 200 g Biscuiți (de exemplu, biscuiți cu unt sau amarettini) Adăugat la
  • zahăr de cofetărie Adăugat la
  • Opțional: nuci tocate sau fructe uscate Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de salam de ciocolată, mai întâi se topește ciocolata cu untul la bain-marie. Este important ca apa să nu se stropească pe ciocolată, altfel aceasta va deveni cocoloașă. De asemenea, ciocolata nu trebuie să se încingă prea tare, altfel își va pierde strălucirea.

2. Pasul

În timp ce ciocolata se topește, puteți fărâmița biscuiții într-o pungă. Vă recomand să lăsați firimituri de diferite dimensiuni pentru a da salamului o textură frumoasă.

3. Pasul

Într-un alt castron, bateți zahărul și ouăle până când se omogenizează.

4. Pasul

Se amestecă încet ciocolata topită în amestecul de zahăr și ouă.

5. Pasul

Acum adăugați biscuiții zdrobiți (și, opțional, nucile sau fructele uscate) la amestecul de ciocolată și amestecați bine până când totul este distribuit uniform.

6. Pasul

Apoi se modelează amestecul în formă de rulou și se înfășoară în folie alimentară. Apăsați ferm pentru a crea forma tipică de salam. Se lasă să se întărească în frigider timp de cel puțin 2 ore.

7. Pasul

Înainte de servire, se presară salamul de ciocolată cu zahăr pudră pentru a imita aspectul salamului.

8. Pasul

Distracție plăcută încercându-le și poftă bună!

Reels

Nou